• 0751 766 381
  • tulcea@antrec.ro
  • Tulcea, România
Mass-Media
De la ANTREC Tulcea pentru toți turiștii: „Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării”

De la ANTREC Tulcea pentru toți turiștii: „Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării”

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat astăzi la conferința de presă de promovare a proiectului „Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării”, implementat de Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), Filiala Tulcea și cofinanțat de Consiliul Județean în cadrul sesiunii anuale de finanțări nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, în baza Legii nr. 350/2005. La întâlnire au mai participat Silviu Gheorghe, președintele ANTREC Tulcea, și Doina Pindic, reprezentant al aceleiași asociații.

 

„Mă bucur nespus că acest lucru se întâmplă în județul nostru. Este un proiect ambițios, despre care sperăm să aibă succes în rândul turiștilor. Avem de-a face cu o nouă modalitate de promovare națională a patrimoniului turistic antropic și natural al Deltei Dunării prin creșterea gradului de conștientizare a acestuia la nivelul mediului turistic național și local. Ce trebuie reținut este faptul că acest produs nu va fi o carte de bucate, ci un ghid turistic care va scoate în față partea istorică, cea culturală și tot ceea ce ține de tradiții în Delta Dunării, având ca rezultat o mai bună promovare a zonei în rândul turiștilor care ne vizitează. Consiliul Județean a sprijinit și este oricând dornic să sprijine astfel de inițiative care aduc beneficii județului nostru, mai ales când e vorba de dezvoltarea turismului local”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

 

Potrivit celor declarate de președintele ANTREC Tulcea, Silviu Gheorghe, „Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării” va cuprinde o prezentare a zonei Deltei Dunarii în ansamblul ei și a infrastructurii turistice, o prezentare a culturii gastronomiei specifice zonei deltaice, istoricul produselor gastronomice precum și influențele pe care le au datorită diferitelor etnii care alcătuiesc populația Deltei. Ghidul va apărea la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an, diseminarea acestuia fiind gratuită și urmând a se va desfășura la nivelul operatorilor turistici, autorități publice și private și în cadrul unor evenimente turistice naționale.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *