• 0751 766 381
  • tulcea@antrec.ro
  • Tulcea, România
Mass-Media
Delta Dunării va avea un Ghid turistic al culturii gastronomice

Delta Dunării va avea un Ghid turistic al culturii gastronomice

Azi, la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea a avut loc lansarea unui proiect al filialei tulcene ANTREC, finanţat de la bugetul judeţului, prin care a fost prezentat conţinutul viitorului Ghid Turistic al Culturii Gastronomice din Delta Dunării.

 

„Nu va fi o carte de bucate a zonei deltaice! Fac această precizare de la început pentru a nu se crea confuzie. Ghidul se doreşte să aducă în atenţia turiştilor partea culturală a zonei prin intermediul gastronomiei iar acest lucru se poate spune că a lipsit, din punctul nostru de vedere, Deltei Dunării. Altfel spus vom promova turismul prin intermediul gastronomiei din fiecare colţ al deltei, dar nu numai atât”, a precizat Silviu Gheorghe, preşedintele Asociaţiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) filiala Tulcea.

 

Potrivit iniţiatorilor, prin acest ghid se va face o prezentare a zonei Deltei Dunării în ansamblul şi a infrastruscturii turistice şi o prezentare a culturii gastronomiei specifice zonei deltaice, cu istoricul acestora precum şi influenţele pe care le au datorită diferitelor etnii care alcătuiesc populaţia Deltei (ruşi,ucraineni, lipoveni, turci, tătari, romani s.a)
Se vor face şi prezentări ale obiectivelor gastronomice din Delta Dunării iar prin realizarea ghidului, care va cuprinde informaţii relevante dedicate special turistului interesat de specificitatea gastronomică a Deltei Dunării, se prognozează că o parte din cei care vor studia ghidul vor fi interesaţi de a alege destinaţia Deltei Dunării ca loc de relaxare, destindere şi degustare de produse gastronomice tradiţionale.

 

„Mă bucur nespus că acest lucru se întâmplă în județul nostru. Este un proiect ambițios, despre care sperăm să aibă succes în rândul turiștilor. Avem de-a face cu o nouă modalitate de promovare națională a patrimoniului turistic antropic și natural al Deltei Dunării prin creșterea gradului de conștientizare a acestuia la nivelul mediului turistic național și local. Ce trebuie reținut este faptul că acest produs nu va fi o carte de bucate, ci un ghid turistic care va scoate în față partea istorică, cea culturală și tot ceea ce ține de tradiții în Delta Dunării, având ca rezultat o mai bună promovare a zonei în rândul turiștilor care ne vizitează. Consiliul Județean a sprijinit și este oricând dornic să sprijine astfel de inițiative care aduc beneficii județului nostru, mai ales când e vorba de dezvoltarea turismului local”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *