• 0751 766 381
  • tulcea@antrec.ro
  • Tulcea, România
Mass-Media
A fost lansat Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării

A fost lansat Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării

Joi, 7 noiembrie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la conferința de lansare a Ghidului turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării, realizat de ANTREC Tulcea, reprezentat de președintele Siviu Gheorghe, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea.

 

„Acest ghid turistic este un material la care s-a muncit mult, cu o finanțare asigurată de Consiliul Județean Tulcea pe baza Legii nr. 350 privind finanțările nerambursabile. Este unul dintre obiectivele pe care instituția noastră le are în vedere, respectiv promovarea județului Tulcea. Am văzut foarte multe lucruri interesante în acest ghid, în afară de rețete, informații despre Delta Dunării, despre istoria ei, a oamenilor ei, a localităților, despre tradițiile din deltă. Este un ghid de care are nevoie fiecare turist care vine în deltă, dar este la fel de bun și pentru locuitorii deltei.

 

Ghidul va necesita o reeditare, pentru că este foarte complex și sigur va fi cerut de turiști, mai ales că se distribuie gratuit doritorilor. Este foarte bine că acoperim astfel partea aceasta din deltă, respectiv primării și centre de informare, unde este nevoie de acest gen de materiale. Este un material ușor de parcurs, ușor de citit, ne dorim pe viitor, la reeditare, să apară și o versiune în limba engleză pentru turiștii străini. Am văzut foarte multe fotografii cu activitățile din deltă, inclusiv evenimentul major al ANTREC, respectiv Festivalul borșului pescăresc de la Crișan. Alături de acesta mai avem și alte evenimente asemănătoare în Delta Dunării, care sunt binevenite și care aduc foarte mulți turiști.

 

Eu zic că este un material foarte bine realizat și documentat, motiv pentru care felicit întreaga echipă pentru că vine cu un proiect nou. Ne-am obișnuit deja să lucrăm cu ANTREC, care a găsit de fiecare dată ușa deschisă la Consiliul Județean Tulcea. Vă mulțumesc mult pentru colaborare, pentru realizarea acestui material foarte bun și vă așteptăm și cu alte proiecte“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

 

Ghidul va fi distribuit, pe lângă centrele de informare turistică din Tulcea și capitală, către o parte din primăriile din Delta Dunării, către bibliotecile sătești și cele școlare tocmai pentru a veni în îmtâmpinarea tuturor celor care doresc să se informeze la nivel de abecedar al culturii și istoriei locale.

 

Sursă articol: Consiliul Județean Tulcea - A fost lansat Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării

 

Sursă fotografii: Facebook: Mita Mergeani

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *