• 0751 766 381
  • tulcea@antrec.ro
  • Tulcea, România

Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării
un proiect creat și implementat de ANTREC Tulcea
și cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea,
fiind inspirat de Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării

A apărut Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării, proiect creat și implementat de ANTREC Tulcea și cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea, fiind inspirat de Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării.


Un tărâm cunoscut și apreciat, îndeosebi pentru atracțiile sale naturale, pentru sălbăticia peisajului și a bogăției biodiversității, Delta Dunării deține un element de o importanță neprețuită, și anume, omul! Astfel, acest ghid își propune să vă prezinte o mică parte din latura mai puțin cunoscută a Deltei, și anume, aceea a culturii și istoriei civilizațiilor localnicilor din Delta Dunării, cu accent pe gastronomia tradițională.


Scopul acestui material de promovare este ca dumneavoastră, localnic sau turist, să deveniți un promotor al turismului civilizat, durabil, neinvaziv, conceput și desfășurat nemijlocit cu localnicii autentici, nativi sau adoptați, care iubesc și respectă Delta, considerați fiind ca parte integrantă a ecosistemului deltaic.


Veți regăsi în conținutul ghidului mărturii despre Delta Dunării, tradiția pescuitului, prestigiul peștilor și arta culinară, fluviul Dunărea: între mitologie și realitate, de ce Delta Dunării este excepțională, elemente din folclorul local, repere istorice despre Delta Dunării și omul deltaic, exemple de turism sustenabil și civilizat în Delta Dunării și alte informații.

Parteneri

„Acest ghid turistic este un material la care s-a muncit mult, cu o finanțare asigurată de Consiliul Județean Tulcea pe baza Legii nr. 350 privind finanțările nerambursabile. Este unul dintre obiectivele pe care instituția noastră le are în vedere, respectiv promovarea județului Tulcea. Am văzut foarte multe lucruri interesante în acest ghid, în afară de rețete, informații despre Delta Dunării, despre istoria ei, a oamenilor ei, a localităților, despre tradițiile din deltă. Este un ghid de care are nevoie fiecare turist care vine în deltă, dar este la fel de bun și pentru locuitorii deltei.

 

Ghidul va necesita o reeditare, pentru că este foarte complex și sigur va fi cerut de turiști, mai ales că se distribuie gratuit doritorilor. Este foarte bine că acoperim astfel partea aceasta din deltă, respectiv primării și centre de informare, unde este nevoie de acest gen de materiale. Este un material ușor de parcurs, ușor de citit, ne dorim pe viitor, la reeditare, să apară și o versiune în limba engleză pentru turiștii străini. Am văzut foarte multe fotografii cu activitățile din deltă, inclusiv evenimentul major al ANTREC, respectiv Festivalul borșului pescăresc de la Crișan. Alături de acesta mai avem și alte evenimente asemănătoare în Delta Dunării, care sunt binevenite și care aduc foarte mulți turiști.

 

Eu zic că este un material foarte bine realizat și documentat, motiv pentru care felicit întreaga echipă pentru că vine cu un proiect nou. Ne-am obișnuit deja să lucrăm cu ANTREC, care a găsit de fiecare dată ușa deschisă la Consiliul Județean Tulcea. Vă mulțumesc mult pentru colaborare, pentru realizarea acestui material foarte bun și vă așteptăm și cu alte proiecte“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Articole despre Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării