• 0751 766 381
  • tulcea@antrec.ro
  • Tulcea, România

Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării

Ghidul turistic al culturii gastronomice
din Delta Dunării
Proiect creat și implementat de ANTREC Tulcea
și co-finanțat de Consiliul Județean Tulcea

WEBSITE:

Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării este un proiect creat și implementat de ANTREC Tulcea și cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea, fiind inspirat de Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării.

Un tărâm cunoscut și apreciat, îndeosebi pentru atracțiile sale naturale, pentru sălbăticia peisajului și a bogăției biodiversității, Delta Dunării deține un element de o importanță neprețuită, și anume, omul! Astfel, acest ghid își propune să vă prezinte o mică parte din latura mai puțin cunoscută a Deltei, și anume, aceea a culturii și istoriei civilizațiilor localnicilor din Delta Dunării, cu accent pe gastronomia tradițională.

Scopul acestui material de promovare este ca dumneavoastră, localnic sau turist, să deveniți un promotor al turismului civilizat, durabil, neinvaziv, conceput și desfășurat nemijlocit cu localnicii autentici, nativi sau adoptați, care iubesc și respectă Delta, considerați fiind ca parte integrantă a ecosistemului deltaic.

Veți regăsi în conținutul ghidului mărturii despre Delta Dunării, tradiția pescuitului, prestigiul peștilor și arta culinară, fluviul Dunărea: între mitologie și realitate, de ce Delta Dunării este excepțională, elemente din folclorul local, repere istorice despre Delta Dunării și omul deltaic, exemple de turism sustenabil și civilizat în Delta Dunării și alte informații.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *